JEDEN DEN V ŽIVOTĚ O. A P.

[Psychologický zpravodaj z 02/2022]

Ahoj psycho-kamarádi,

byli jednou (a jsou pořád) dva známí, každý úplně jiný. Když jsou venku a je zima, P. řekne „Fuj, hnusná zima, akorát nastydnu“ a O. vedle něho švitoří „Zima nevadí, aspoň se zodolníme.“

Přijdou do restaurace poněkud zašlého vzhledu, v jídelním lístku (ovšem) asi osmdesát jídel. O. si objedná lososa a zvesela a s chutí jej očekává, zatímco P. mu bručí písničku o desetkrát povolené a desetkrát opětovně a nedostatečně zmražené rybě, která prověří zažívání neopatrného O., a dá si topinku.

Při čekání na jídlo vidí v televizi zprávu o nějaké podezřelé ministerské zakázce. „Všichni kradou, to je jedno, kdo tam je,“ mávne rukou P. „Ještě se to přece může nějak vysvětlit,“ namítá O.

Cestou domů jim volá jejich teta, že jede za nima a veze jim kančí nohu, domácí slivovici a strejdu, se kterým je vždycky zábava až do rána. „Super,“ jásá O. „To zas bude bolení hlavy,“ předvídá P.

Druhý den ráno se klidně může stát, že optimista strká svou mokrým šátkem obalenou bolavou hlavu do záchodu, aby evakuoval nepoživatelného lososa a v mezičase kýchá a smrká, zatímco pesimista leží na gauči, pod dojmem slivovice se dokonce usmívá a s uspokojením opakuje „Já jsem ti to říkal.“

Nebo taky ne, optimista jde ráno normálně nebo aspoň skoro normálně do práce, ryba prochází trávicím traktem způsobně a správným směrem a žádná rýmička na dohled. Tu chytl naopak pesimista, protože mu ze samé depky pořádně nefunguje imunita. I když taky ji chytit nemusel, protože jak ho napadá, co všechno strašného by se mohlo stát, dělá celkem rozumná opatření, aby ty hrůzy nenastaly.

Co z toho plyne? Že bude webinář! A sice webinář O PESIMISMU A OPTIMISMU. Jak se projevují, jak se poznají už v myšlenkách, k čemu vedou a že P. není vždy bídák (i když u něj hrozí deprese a beznaděj, když se to s ním přežene) a O. zase ten nejlepší princ na bílém koni (i když většinou je dobrou volbou – když se to s ním nepřežene).

Podrobnosti k webináři a přihlášku najdete zde

O. k tomu říká: „Určitě přijďte, dozvíte se pár zajímavých věcí.“
P. povídá: „Nevím, jestli má nějaký smysl dozvědět se pár zajímavých věcí…“
O. na to, že jasně že má, P. že si není ani zdaleka jistý, ale že je asi lepší zažít takový webinář než například zemětřesení.

Tak se třeba na tom webináři potkáme.
Zatím se mějte, co to jen půjde!

Michaela Peterková
_________________________

PhDr. Michaela Peterková

Psychologické weby, testy, programy
psyx.cz

JAK A KDE BRÁT OPTIMISMUS – živý webinář již brzy > podívat se na podrobnosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *